M

Menu

Gezinstuin met pizza-oven

Heerlijk samen tafelen met zelfgemaakte pizza’s, uit je professionele houtgestookte pizza-oven. Een moderne tuin voor een druk gezin: makkelijk in het onderhoud en toch met veel groen. 

Met sproeisysteem voor nog meer gemak.

Een gezinstuin om te eten en te relaxen

Samen met de hele familie op het zonnige avondterras, gezellig aan tafel. Met zelfgemaakte pizza’s, vers uit de pizza-oven. En wat voor een: een professionele houtgestookte oven. Naast het terras groeien de verse tuinkruiden en fruit. Op het grote terras bij het huis is voldoende ruimte voor een grote eettafel. In het ontwerp voorzien, maar op de foto’s nog niet gerealiseerd, is een terrasoverkapping. Met een oprolbaar waterdicht scherm kun je bij regenachtig weer nog buiten zitten, terwijl je op andere dagen juist van de zon kunt genieten. En als het extra warm is, kun je even afkoelen onder de tuindouche.

De voortuin

In de voortuin staan drie bol-amberbomen. Door de herhaling zie je goed hoe breed de tuin is. De lange oprit naar de garage bestaat uit twee kleuren tegels: antracietgrijze vlakken onderbroken door stroken zwarte tegels. Het plantvak in de voortuin is omzoomd door een laag Taxushaagje. Hierin staan vooral groenblijvende planten, die er het hele jaar goed uit blijven zien.

Minimaal onderhoud

Zoals dat gaat in drukke gezinnen: er is weinig tijd voor tuinonderhoud. Daarom bestaat de beplanting uit makkelijke sterke soorten die maar weinig onderhoud nodig hebben. Bijvoorbeeld de niet-woekerende bamboe (Fargesia), Yucca, en de langzaam groeiende bol-amberboom. Leilindes zorgen voor voldoende privacy in de achtertuin. De hagen en leilindes moeten wel geknipt worden, maar dat komt een hovenier doen.

Sproeisysteem

Nog meer gemak: het computergestuurde beregeningssysteem zorgt voor het sproeien. Er liggen druppelslangen in de borders en in het gras staan sproeiers. Je kunt het systeem zo instellen, dat het er rekening houdt of het geregend heeft.
De bewoners vinden het geen probleem om wekelijks het gras te maaien. Wie daar juist niet van houdt, kan een robotmaaier overwegen.

Kortom: een tuin om lekker te ontspannen en te genieten.

Is dit wat je zoekt?