M

Menu

Vier seizoenen

Het is fijn om meerdere zitplekken te hebben: een eetterras in de zon, een bankje in de schaduw, en een zitje in de avondzon.

Alle seizoenen mooi: voorjaarsbloeiers, zomerborders, herfstkleuren en winterbeeld.

Wij hadden een huis uit 1979 gekocht, met een prachtige ligging aan het water. Helaas hadden de vorige eigenaren de tuin niet bijgehouden en was het ontwerp niet van deze tijd. VICAS Tuinontwerpen heeft een ontwerp gemaakt dat helemaal voldeed aan onze wensen. Passend in de omgeving en met een creatief ontwerp, dat goed aansloot bij onze stijl. Wij zijn er heel tevreden mee.

Meerdere terrassen en zitplekken

Een terras in de zon is fijn, maar op heel warme dagen wil je soms liever in de schaduw zitten. Deze tuin heeft maar liefst twee terrassen en een vlonder met zitbank. Het hoofdterras heeft ‘s morgens en ‘s middags zon. Op het tweede terras kun je heerlijk genieten van de middag- en avondzon. Hier staat een tuinoven van Cortenstaal, die je op drie manieren kunt gebruiken: als open haard, als barbecue en als oven. Het prieelbankje op de vlonder staat op het warmst van de dag in de schaduw, een heerlijk koel plekje aan het water. Parasols bij de eettafel geven behalve schaduw ook een beschut gevoel. De vijver is een spiegelvijver zonder vissen of planten. Het fonteintje geeft een rustgevend kabbelend geluid, en de vijverrand kan ook als zitrand gebruikt worden.

Alle seizoenen mooi

Het is belangrijk dat een tuin het hele jaar mooi blijft. Niet alleen de bloeiende borders in de zomer, maar ook warme herfstkleuren. ‘s Winters moet er voldoende winterstructuur blijven. Een laagje sneeuw op de hagen, rijp op de verdroogde siergrassen, ijs op de vijver en enkele groenblijvende struiken zorgen ervoor dat de tuin vanuit het huis nog steeds een mooi aanzicht heeft. Kijk bij de foto’s hoe de tuin door de seizoenen heen verandert.

Rechte lijnen, zachte beplanting

Op de plattegrond is te zien dat de tuin rechte lijnen heeft. De weelderige beplanting die over de randen van de verharding mag hangen verzacht de strakke lijnen.

Is dit wat je zoekt?