M

Menu

Gonda Helweg

Goed, je hebt belangstelling voor een tuinontwerp of cursus. Nu wil je graag weten waar Vicas Tuinontwerpen voor staat, want behalve het resultaat is een prettige samenwerking ook belangrijk. Lees hier meer over mijn achtergrond en over wat ik belangrijk vind als ik jouw tuin ontwerp. 

Gonda Helweg

Na mijn opleiding Tuinarchitectuur ben ik in 2001 begonnen als zelfstandig tuinontwerper. Het geeft mij veel voldoening om mijn ervaring in te zetten en mensen blij te maken met hun nieuwe tuin.

Naast het ontwerpen van tuinen verzorg ik cursussen. Voor NCOI-Scheidegger heb ik de vakopleiding Tuinontwerpen ontwikkeld, en ik was daar ook docent en examinator. Mijn cursussen kun je volgen bij diverse volksuniversiteiten en op eigen locaties.

Voordat ik tuinontwerper werd, was ik bouwkundig ingenieur/architect. 

Gonda Helweg - Tuinontwerper Woerden Linschoten Utrecht

De visie van Vicas

Het is joúw tuin! Ik vind het belangrijk dat je je helemaal thuis voelt in je tuin, dat de tuin bij je past. De tuin laat zien wie je bent en mag jouw persoonlijkheid uitstralen. 

In het eerste gesprek zal ik daarom uitgebreid je wensen doornemen. Hou je van strak en modern, of van romantisch? Hoeveel tijd wil je aan onderhoud besteden? Ik ontwerp een tuin speciaal voor jou! Dat ik geen standaardtuinen ontwerp, zie je terug in de verscheidenheid van mijn tuinen.

Ontwerpen van Vicas zijn tijdloos. Natuurlijk mogen er materialen en planten in zitten die nu populair zijn, maar de basis van een goed tuinontwerp zit in de juiste indeling en afmetingen. Met aandacht voor zichtlijnen, privacy, beleving en bezonning. 

En verder

 Lid van de TuinOntwerpersGroep (TOG), een groep van ongeveer 100 tuinontwerpers die elkaar ontmoeten, inspireren en onderling kennis uitwisselen.

Boominspecteur voor het Landelijk Register Monumentale Bomen

Prettige en kundige manier van samenwerken met VICAS tuinontwerpen.
Gonda luistert heel goed wat je wilt, en verwerkt dat in haar ontwerp. Daar komt dan een heel compleet tuinontwerp met tekening, plantenlijst, wanneer e.e.a. bloeit, voorbeeldfoto’s van planten en materialen en een onderhoudsplan.
– Peter Gruters –

De eerste afspraak maken?