M

Menu

Referenties

Ben je benieuwd wat eerdere klanten van Vicas Tuinontwerpen vinden?

Denk je erover een tuincursus van Vicas Tuinontwerpen te volgen?

Reacties van klanten

Wat waren we verrast toen we de winnaars bleken van het gratis tuinontwerp dat Gonda maakte ter ere van het 20-jarig bestaan van haar bedrijf. En verrast werden we steeds weer opnieuw, gaandeweg het proces van de eerste kennismaking tot en met het definitieve ontwerp. Ze nam uitgebreid de tijd om onze wensen te inventariseren, vertaalde dit in verschillende onderscheidende varianten van een concept ontwerp. Opnieuw luisterde ze goed naar onze feedback en opmerkingen. Dat resulteerde in een definitief ontwerp en beplantingsplan met verrassende ideeën, creatieve oplossingen en sprekende combinaties in materiaal en beplanting.
Kortom: we zijn erg tevreden over zowel het ontwerpproces als het eindresultaat.
Gonda realiseerde het ontwerp in een kort tijdsbestek, komt afspraken na en is prettig en duidelijk in haar communicatie.

– Evelien –

Bekijk de tuin van Evelien »

tuinontwerp Woerden met loungeterras

Vakvrouw! Vorig jaar hebben wij het ontwerp dat door Vicas is gemaakt zelf uitgevoerd. Dankzij het zeer duidelijke mooi getekende ontwerp hebben wij enorm veel tijd kunnen besparen bij de aanleg. Het beplantingsplan was echt heel gedetailleerd en doordacht. Afgelopen zomer zag de tuin er al meteen heel mooi uit.

– Monique van Hoorn –

Bekijk de tuin van Monique »

tuinontwerp met tuinkamer en vlonder

We gebruiken alle terrassen en genieten ervan de tuin van verschillende kanten te bekijken! Het groene dak is mooi om te zien vanuit het huis, ook voor onze buren.

– Heleen –

Bekijk de tuin van Heleen »

We zijn via vrienden in contact gekomen met Gonda en we zijn echt heel blij met het ontwerp. Gonda luistert goed naar je wensen, neemt hiervoor de tijd en komt met diverse ideeën. De hovenier moet nog aan de bak maar we hebben er alle vertrouwen in dat de tuin heel mooi wordt.

– Mariëlle –

tuinontwerp met tuinkamer en vlonder

 Onze tuin is zo ontworpen dat we maximaal gebruik kunnen maken van de ruimte. Door de verrijdbare plantenbakken is de ruimte ook nog flexibel te gebruiken. De beplanting is zo gekozen dat er in elk seizoen iets in bloei staat. Daarnaast zijn er voldoende groene planten waardoor buiten het bloeiseizoen de tuin aantrekkelijk blijft. De tuin voelt knus en tegelijkertijd ruim. Er is een fijne balans tussen groen, steen en water. Door het nauwkeurige ontwerp heeft de hovenier de tuin probleemloos kunnen aanleggen.

– Arie en Wieni Kuiper –

Bekijk de tuin van Arie en Wieni »

Wij kunnen Vicas Tuinontwerpen van harte aanbevelen. Gonda Helweg heeft zeer goed geluisterd naar onze tuinwens, waarvan wij zelf niet zagen hoe deze te realiseren. Het resultaat is een ontwerp inclusief beplanting, waarin al onze verlangens wat betreft lay-out en groen, boven verwachting goed gerealiseerd zijn. Perfect.

– Familie Spaander –

ontwerp kleine tuin Houten Utrecht - zitbank

Onze tuin is niet groot maar zeker iets leuks van te maken. Zelf had ik een hoop ideeën maar hoe pas je die toe in je eigen tuin? En hoe laat je je tuin groter lijken en kun je de ruimte optimaal gebruiken? Gonda heeft ons hier uitstekend bij geholpen! Ze heeft goed geluisterd naar mijn ideeën en deze in het ontwerp terug laten komen. Onze tuin lijkt daadwerkelijk groter. We hebben een grote gezellige zithoek gekregen. We zijn er erg blij mee.
– Peter en Mieke –

Bekijk de tuin van Peter en Mieke »

tuinontwerp klassieke voortuin Woerden

Een mooi ontwerp, passend bij de stijl van ons huis.
Louter toevallig kwam ik in contact met Gonda. Een tijd lang hadden wij al de wens van een volledige metamorfose van onze voortuin, die had de beste tijd wel gehad. Zij heeft onze wensen en opmerkingen prima vertaald in haar ontwerp: een klassieke tuin passend bij de stijl van ons huis. Binnen een week lag haar voorstel al bij ons op tafel en onze hovenier kon ook vlot aan de gang. In een periode van drie weken was de voortuin omgetoverd tot grote waardering niet alleen van ons, maar ook van de vele passanten getuige de opmerkingen die wij dagelijks horen.

– A. Gast –

Bekijk de tuin van familie Gast »

Hier word ik zeker enthousiast van! Duidelijk en helder ontwerp, en met een grote wauw-factor, leuk!

– Esther –

tuinontwerp moderne tuin Woerden

Op basis van onze wensen heeft Gonda Helweg een drietal schetsen gemaakt voor onze nieuw in te richten tuin. Door haar hebben wij de offertes van hoveniers voor de uitvoering van het gekozen ontwerp laten beoordelen en de aanleg van de tuin laten begeleiden. Ook haar onafhankelijke advies over en controle op uitvoering conform ontwerp maakten het voor ons een ‘project’ met een resultaat waar we zeer tevreden mee zijn.

– familie Van der Veen –

Bekijk de tuin van familie Van der Veen »

Gonda weet heel goed onze wensen te vertalen in een tuinontwerp. Zij heeft 3 globale ontwerpen gemaakt, en onze keus daarna gedetailleerd uitgewerkt. We hebben een compleet boekje ontvangen met de ontwerptekeningen voor de hovenier, met foto’s van alle materialen en planten, tips, informatie over alle planten, naam, bloeitijd, onderhoud, etc. Ze nam echt de tijd. Al onze wensen zijn in het ontwerp terechtgekomen, De tuin is voor een nieuwbouwhuis en ze is zelfs gaan kijken naar huizen die al (bijna) klaar zijn, zodat haar ontwerp past bij de sfeer van het huis en de wijk.

– Madelein Schoonhoven –

Na een eerste prettige kennismakingsgesprek kon Gonda snel beginnen. Communicatie was helder over wat we konden verwachten en hoeveel het zou kosten. We kwamen zelf niet helemaal uit met het ontwerp en de beplanting, maar na het bespreken van enkele schetsen hebben we toch een bewuste keuze kunnen maken. Gonda neemt de tijd, is creatief en geeft onafhankelijk advies. Zou Vicas zeker aanraden!

– Liem en Mayble –

Ontwerp klimaatbestendige voortuin Montfoort

Een tien met een griffel!
Na het volgen van een interessante workshop, heb ik Gonda benaderd voor een tuinontwerp. Dat klikte meteen. Gonda luistert goed naar je wensen en werkt zeer professioneel. Binnen 3 weken lag er een uitgebreid en prachtig ontwerp op tafel. Als de hovenier zijn werk heeft gedaan, kan ik binnenkort genieten van een heerlijke tuin! Dank je wel, Gonda!

– Brigit Kers –

Bekijk de tuin van Brigit »

Wij zijn zeer tevreden, deskundige, creatieve en klantvriendelijke benadering.

– Bert van Dijk –

“Alleen de tuin nog…”,
ons antwoord op de vraag of alles op onze nieuwe stek al op orde was. Vicas Tuinontwerpen – uit Linschoten, zo bleek nadat we kennis hadden gemaakt met eigenaar Gonda Helweg – sprong er voor ons uit. De foto’s van haar gerealiseerde ontwerpen spraken ons qua sfeer en uitstraling aan. We waren verbaasd over hoe goed ze onze wensen had verwerkt in een creatief plan. Het gedetailleerde beplantingsplan met instructies en tips dat (weer binnen korte tijd) volgde, maakte het plaatje van onze toekomstige tuin af. Een plaatje zonder rigoureuze ingrepen en zonder graafmachines te realiseren. Complimenten!

–  Tera Voorwinden –

 

Gonda heeft er met haar ontwerp en advies voor gezorgd dat mijn stadstuin van een ‘gevangenis luchtplaats’ van tegels en een schutting een heerlijke stadstuin is geworden met groen en kleur. Het is een heerlijke plek om te zitten en een verlengstuk van mijn kamer geworden.

– Mariëlle Balledux –

 

Tuinontwerp Montfoort Utrecht - pergola kastanjehout

Prettige en kundige manier van samenwerken met VICAS tuinontwerpen.
Gonda luistert heel goed wat je wilt, en verwerkt dat in haar ontwerp. Daar komt dan een heel compleet tuinontwerp met tekening, plantenlijst, wanneer e.e.a. bloeit, voorbeeldfoto’s van planten en materialen en een onderhoudsplan.
– Peter Gruters –

Bekijk de tuin van Peter »

tuinontwerp klassieke voortuin Woerden

We wilden graag palmbomen in onze tuin. Vicas heeft een ontwerp gemaakt met bijpassende beplanting en accessoires. Precies de tropische sfeer die we zochten. De hovenier was ook erg te spreken over het beplantingsplan, dit was erg duidelijk en compleet.

– Fionne Huernink –

Bekijk de tuin van Fionne »

Ervaringen van cursisten

Afgelopen februari heb ik de cursus Tuinontwerpen bij je gevolgd. We hebben in de afgelopen weken de voor- en achtertuin helemaal vernieuwd. Het is een klein tuintje, maar ondanks dat vond ik het toch lastig om een goede indeling te maken. Het is uiteindelijk gelukt door de tips die ik van je kreeg tijdens de cursus. Wij zijn erg content met onze nieuwe voor- en achtertuin en genieten er volop van. Nogmaals dank voor de leuke cursus, ik heb er zeker wat aan gehad.

– Marga –

resultaat na cursus Tuinontwerpen

Bedankt voor de leuke lessen en jouw tips en adviezen.

– Angelique –

Bekijk de tuin van Angelique »

Twee jaar geleden heb ik de cursus tuinontwerp bij jou gedaan. Toen ik thuis kwam met het ontwerp zei mijn man ‘Oh dat lijkt me wel leuk, zullen we dat gewoon doen?’. En afgelopen jaar hebben we onze tuin dus aangepakt en is mijn ontwerp uitgevoerd! Mensen die de tuin zien zeggen allemaal ‘het lijkt echt veel groter nu!’. En dat is ook zo, het lijkt echt groter.
Ik ben dus heel blij met de cursus en met het resultaat. Dank je wel voor alle tips, creatieve ideeën en duidelijke uitleg!

– Sifra –

Vorig seizoen heb ik in Woerden 2 cursussen gevolgd. Reden was dat onze straten door de gemeente opgehoogd zouden worden, de riolen vervangen en ik volledig opnieuw een voortuin aan mocht leggen. De cursus kwam goed van pas, ik heb er veel aan gehad. We zijn echt heel blij met onze nieuwe tuin.

– Mary van Schie –

Heel praktisch, waardoor ik een heel goed passend ontwerp kon maken wat verrassender
is dan ik had verwacht.

– cursist in Woerden –

Prive-cursus tuinontwerper
Ik heb bij Gonda Helweg van Vicas.nl de privé-cursus tuinontwerper gevolgd. Dit is me erg goed bevallen. De lesstof is verzorgd en heel uitgebreid. Doordat zij zelf haar tuin-ontwerpbureau heeft kan zij veel praktijkvoorbeelden geven. De lessen zijn hierdoor extra leerzaam.

– Karin –

Ik heb veel geleerd van de cursus Beplantingsplan maken. Ik ga nooit meer impulsaankopen doen!

– Marijke –

Privéles in het ontwerpen van tuinen: voor iedereen aan te raden!!
Na een voorstel om privéles te krijgen in het ontwerpen van tuinen, heb ik enthousiast JA gezegd. Wat is er heerlijker om in de situatie 1 op 1 alles te kunnen vragen en daar ook direct antwoord op te kunnen krijgen. Ik heb veel geleerd, ook pittige huiswerkopdrachten gekregen en door het vele doen voel ik me al een beetje capabel om een tuin te ontwerpen.
Voor iedereen aan te bevelen omdat Gonda een relaxte lerares is, rustig blijft als je iets niet snapt en het gewoon nog een keer uitlegt, het goed kan overbrengen en je gerust weet te stellen. Ze is niet te beroerd om een plek te zoeken die voor jou en haarzelf ok zijn om les te geven.

– Miriam –

Ik snoeide al vaak in mijn eigen tuin. Ik wist dus al wel wat, maar ik heb toch wel weer
nieuwe dingen geleerd.

– cursist in Woerden –

Wij vonden de docente heel kundig en ze kon leuk vertellen. We zijn helemaal geinspireerd en hebben een goed tuinontwerp. Top!

– cursist in Woerden –

Verder wil ik je bedanken voor de goede lessen die je hebt gegeven. Ik weet zeker dat ons tuinontwerp beter is dan zonder jouw lessen.

– cursist in Woerden –

Enthousiast geworden?