M

Menu

Beplanting villatuin

Een tuin als een Engelse cottage garden met veel bloeiende vaste planten en snijbloemen. Dat was de wens bij de renovatie van deze grote voortuin. De tuin ligt op vochtige veengrond, wat voor de plantenkeuze belangrijk is.

De plantenkeuze is aangepast aan de zure vochtige veengrond.

Nieuwe beplanting bij villatuin

In een oudere tuin kan de beplanting toe zijn aan vernieuwing, terwijl de indeling van de tuin nog steeds bevalt. De eigenaren van deze prachtige tuin vonden dat de struiken en bomen te groot waren geworden, en dat er te weinig bloeiende planten waren. Zij zijn echte liefhebbers, die graag een tuin in cottage-stijl wilden met veel snijbloemen. Enkele mooie bomen en struiken zijn behouden, de rest is vervangen. Tegelijk is de tuin gerenoveerd, door plaatselijk grond op te hogen en de beschoeiing aan de waterkant te vervangen.

Planten voor veengrond

Voor de keuze van de planten waren de omstandigheden niet makkelijk. De tuin ligt op vochtige veengrond. Een deel van de tuin ligt onder grote bomen, waar de planten tegen droge schaduw bestand moeten zijn. Deze grote voortuin ligt aan het water, en dan is het mooi als de sfeer van de beplanting past bij de waterkant en het omringende landschap.

Is dit wat je zoekt?