M

Menu

Gezinstuin stadsvilla

Een heerlijke tuin voor het hele gezin. Op het moment van aanleg waren de kinderen nog jong, en was er ruimte voor een schommel en een aardbeienveldje. Nu is er een ruime loungebank om lekker te relaxen. Na tien jaar voldoet het ontwerp nog steeds, en dat is de meerwaarde van een tuinontwerp.

De rechte lijnen worden verzacht door de wuivende siergrassen.

Gezinstuin bij stadsvilla

De tuin rondom deze vrijstaande woning heeft strakke rechte lijnen. Er is speciaal gelet op de zichtlijnen: De inkijk vanaf de waterkant wordt tegengehouden door hoge beplanting, terwijl je vanaf het terras wel naar achterin de tuin kijkt. Het is een echte gebruikstuin met veel ruimte voor spelen en bezoek. Het ruime zonnige terras bij het huis ligt bij de tuindeuren. Op het tweede terras achter in de tuin zit je ´s ochtends in de zon en later op de dag in de schaduw. Centraal ligt het grote gazon en op het kleinere gazon bij het huis stond een schommel.

Beplanting

Het hoge siergras langs het pad vormt een natuurlijke scheiding met het gazon, waar je tussen het hoge groen door loopt. Linksachter is de kindertuin, waar de dochters aardbeien en eigen bloemen kunnen kweken. Vanaf de zithoek in huis heb je direct uitzicht op een border, zodat je ook ´s winters van de tuin kan genieten. Er zijn diverse siergrassen en prairiebeplanting. Hierdoor worden de strakke rechte lijnen verzacht. Bovendien zijn het planten die weinig onderhoud nodig hebben en goed tegen droogte kunnen.

Door de jaren heen

Deze tuin is al tien jaar geleden aangelegd. Inmiddels zijn de kleine kinderen groot, en zo verandert het gebruik van de tuin. De foto’s zijn genomen in verschillende jaren. Doordat de basis goed is, kan de tuin meegroeien in de tijd.

Is dit wat je zoekt?