M

Menu

Landschaps­beheer vakantiepark

Landschapsbeheer voor het vakantiepark Buitenplaats Schouwen. De vakantiehuizen zijn in een voormalige boomgaard gebouwd. Beheer van groen, terrein en recreatievoorzieningen.

Passend bij de boomgaard worden zoveel mogelijk inheemse plantensoorten gebruikt.

Beheer van groen-, terrein- en recreatievoorzieningen

In het Zeeuwse bungalowpark Buitenplaats Schouwen zijn vakantiehuizen in een voormalige boomgaard gebouwd. De oude fruitbomen, de grasvelden en de grote parkbomen zijn voor gemeenschappelijk gebruik. Het totale terrein beslaat ongeveer 7,5 hectare.

Vooral bij grotere terreinen is het belangrijk het onderhoud en landschapsbeheer professioneel te regelen. Een inventarisatie van de beplanting en een visie op het beheer horen hier bij.

Advisering aan het bestuur

Landschapsbeheer: Zoals het opstellen van een lange-termijnvisie voor landschapsbeheer en het maken van een beeldkwaliteitsplan.

Groenonderhoud: Bijvoorbeeld het bepalen van beleid voor beschermde bomen, heraanplanten van bosplantsoen, snoeien of rooien van bomen, en het vaststellen van het jaarlijkse onderhoud.

Recreatievoorzieningen: Het vervangen van verouderde speeltuinen, en het onderzoeken hoe het drassige voetbalveld gedraineerd kan worden. Regulier onderhoud en beheer van het zwembad, peuterbad, tennisbaan, tafeltennistafels, een volleybalveld en zandbakken.

Meer informatie?