M

Menu

Met palmbomen

Een tuin met tropische accenten: palmbomen, een totempaal, een schaduwdak en weelderige beplanting. 

De palmbomen verdragen 12 graden vorst.

We wilden graag palmbomen in onze tuin. Vicas heeft een ontwerp gemaakt met bijpassende beplanting en accessoires. Precies de tropische sfeer die we zochten. De hovenier was ook erg te spreken over het beplantingsplan, dit was erg duidelijk en compleet.
– Fionne Huernink –

Tropische sfeer

Het wensenlijstje voor deze tuin week af van die van de gemiddelde achtertuin: de bewoners wilden graag palmbomen. Om de tropische sfeer nog te versterken hebben ze een houten totempaal laten maken. Verder moest er nog ruimte zijn voor een tweede terras in de schaduw en een hangmat. De beplanting mocht lekker wild en weelderig zijn.

Bij strenge vorst

Een tuin met palmbomen in Nederland, kan dat? Er is één soort palmboom winterhard genoeg, de Trachycarpus. Deze kan ongeveer 12 graden vorst verdragen. Weet wel waar je aan begint als kiest voor een palmboom! Als het een keer hard gaat vriezen, moet je hem inpakken met vliesdoek of noppenfolie. Zodra het weer minder koud is, moet de vorstbescherming er weer af. Aangezien de bomen in deze tuin inmiddels al flink gegroeid zijn is dat een hele klus, in de kou op een ladder.

Het ontwerp

Het basisontwerp van deze tuin heeft strakke diagonale lijnen. Dit brengt rust in de weelderige losse beplanting. Ook worden de zichtlijnen interessanter. Vanaf het zonnige terras heb je uitzicht op veel beplanting en een bijzonder glazen waterelement. Halverwege de tuin is een klein grasveld met een hangmat, gedeeltelijk afgeschermd door losstaande verticale houten palen. Door de schuine lijnen, de palenrij en plaatselijk hogere beplanting overzie je niet de hele tuin, zodat je als het ware uitgenodigd wordt naar achteren te lopen. Achter in de tuin is een overdekt schaduwterras, waar een druivenstruik over de pergola groeit. Op warme dagen is dit een aangename plek, met overdag schaduw en ´s avonds nog gedeeltelijk zon.

 

Is dit wat je zoekt?