M

Menu

Moderne tuin met pergola

Deze tuin is breder dan hij diep is. De zichtlijnen naar de pergola leiden de aandacht ook naar het achterste deel van de tuin. Daardoor lijkt hij groter. 

Pergola met uitschuifbaar harmonicadoek, alternatief voor een vaste overkapping.

Robuuste pergola met harmonicadoek

Het harmonicadoek creëert een gezellige sfeer op het eetterras. Opengeschoven kun je van de zon genieten, en op warme dagen zit je prettig in de schaduw. Dit is een sfeervol alternatief voor een vaste overkapping, en met een luchtiger uiterlijk. De pergola is gemaakt van robuust douglashout, en loopt door tot in de verhoogde plantenbakken. Dit zorgt voor leuke doorkijkjes en poorten, en verbindt zo het eetterras met de borders. Zodra de klimplanten groter zijn, zal het een groenere aanblik geven.

Zichtlijnen

De doorkijkjes van de pergola leiden je blik door de tuin. Deze tuin is breder dan hij diep is, en op deze manier leidt het de aandacht ook naar het achterste deel van de tuin. Om de inkijk vanaf de buren tegen te houden, staan bij de zijgrens twee bolbomen. Op het terras bij de schuifpui staat een tuinset met lage stoelen. Zo blijft vanuit het huis het zicht op de tuin vrij. Kijken naar het groen is immers leuker dan tegen grote tuinmeubelen kijken.

Is dit wat je zoekt?