M

Menu

Moderne tuin met pergola

Deze tuin is breder dan hij diep is. De zichtlijnen naar de pergola leiden de aandacht ook naar het achterste deel van de tuin. Daardoor lijkt hij groter. 

Pergola met uitschuifbaar harmonicadoek, alternatief voor een vaste overkapping.

Robuuste pergola met harmonicadoek

Het harmonicadoek creëert een gezellige sfeer op het eetterras. Opengeschoven kun je van de zon genieten, en op warme dagen zit je prettig in de schaduw. Dit is een sfeervol alternatief voor een vaste overkapping, en met een luchtiger uiterlijk. De pergola is gemaakt van robuust douglashout, en loopt door tot in de verhoogde plantenbakken. Dit zorgt voor leuke doorkijkjes en poorten, en verbindt zo het eetterras met de borders.

Zichtlijnen

De doorkijkjes van de pergola leiden je blik door de tuin. Deze tuin is breder dan hij diep is, en op deze manier trek je de aandacht ook naar het achterste deel van de tuin. Om de inkijk vanaf de buren tegen te houden, staan bij de zijgrens twee bolbomen. De twee terrassen zijn beide lekker ruim. De eettafel heeft een tijd onder de pergola gestaan, en is later weer omgeruild met de loungestoelen.

Bijen, vlinders en vogels

De planten als Echinacea en Verbena trekken veel insecten en vlinders. Een tuin met veel insecten is per definitie al vogelvriendelijk. Voor de vogels wordt extra goed gezorgd met een drinkschaal/vogelbadje.

De planten bloeien om beurten het hele jaar, en ’s winters blijft er wat groen. De foto’s zijn van vlak na de aanleg en drie jaar later. De borders zijn nu goed volgroeid, en het onkruid krijgt zo weinig kans meer.

 

Is dit wat je zoekt?