M

Menu

Moderne tuin

Een ontwerp voor een strakke moderne tuin met wit gestucte verhoogde borders. Door de rustige vormgeving lijkt de tuin groter.

Grote tegels laten een kleine tuin groter lijken.

Verhoogde borders met wit stucwerk

Een sobere rustige vormgeving doet een kleine tuin groter lijken. De robuuste bamboeschermen en de grote betontegels vormen een rustige achtergrond voor deze tuin met strakke lijnen. De witte lage muurtjes van de verhoogde borders geven niet alleen structuur aan de tuin, maar bieden ook extra zitruimte.

Drie zithoeken

Door de verhoogde borders komen de planten eerder op ooghoogte. Zo kun je op een klein oppervlak toch genoeg hoogte in de tuin maken. Er zijn drie zithoeken: een eettafel, een vlonderterras, en een zitje met twee stoelen. Op verschillende momenten van de dag kun je kiezen voor een plekje in de zon of in de schaduw. En op de lage muurtjes past nog een heel rijtje kinderen.

Ontwerp en planten

In de verhoogde borders staan onder meer lavendel en siergrassen. Een strategisch geplaatste spiegel suggereert extra ruimte en weerkaatst licht in een donker hoekje. Kleine hoogteverschillen tussen terras, vlonder en paden geven net dat beetje extra spanning, en de Oosterse decoraties passen mooi in deze rustgevende tuin.

Is dit wat je zoekt?