M

Menu

Moderne voortuin

Een grote zonnige moderne voortuin bij een hoekwoning. In de achtertuin is weinig ruimte. Dan wil je graag een fijn terras met wat privacy in de voortuin.

Lekker! Met peren, appels, druiven, aardbeien en frambozen.

We hebben enorm genoten van de voorjaarsbloeiers, narcissen en tulpen. De fase met de bloesem en sieruien in bloei was ook prachtig! En nu genieten we van de lavendel en de aardbeien die aan de struiken zitten. Kortom, we genieten enorm en al het hele voorjaar door van onze heerlijke voortuin. We zijn er zo blij mee.

– Evelien –

Winnaars van de jubileumactie

Dit is de tuin van de winnaars van de jubileumactie. Bij het 20-jarig bestaan van Vicas kregen zij een gratis tuinontwerp. Zij hebben de aanleg zelf gedaan, en het resultaat mag er wezen.

Moderne voortuin met terras

Omdat in de achtertuin weinig zon en weinig ruimte was, was de wens om een zitje in de voortuin te hebben. Het is dan een uitdaging om voldoende privacy te creëren. Naar de voorkant geeft de haag en de beplanting beschutting, en naar de zijkant kijk je tegen een rek met Toscaanse jasmijn. (De haag mag nog wat groeien.)

Eetbare planten

Niet alleen sierplanten, maar ook veel eetbare planten in deze tuin. In de verhoogde border staan zuilappelboompjes. Die blijven laag en smal, en geven een leuk doorkijkeffect. De leibomen op de grens met de buren zijn perenbomen, bij de warme muur achter het terras komt een druif, en tegen het gaashek groeien frambozen.

Rechte lijnen en Cortenstaal

Om alles goed bereikbaar te houden voor onderhoud, zijn de borders overal smal. Een druk gezin wil immers niet alle vrije tijd aan tuinwerk besteden. Het Cortenstaal van de verhoogde border komt terug in de watertafel (nog niet op foto) en in de kleur van de tulpen en daglelies.

De bestrating is een combinatie van vierkante tegels, gebakken klinkers en split. Afhankelijk van hoe vaak je er loopt is de verharding aaneengesloten of losser. Op de hoek van het perceel is parkeerruimte voor een aanhanger.

Is dit wat je zoekt?