M

Menu

Recht wordt rond

Toen de overdekte tuinkamer gebouwd was, klopte de indeling van de tuin niet meer. Dus dat was een goed moment om een nieuw ontwerp te maken. In de nieuwe tuin zitten meer ronde vormen, die beter bij de romantische sfeer van de tuinkamer passen.

Door de ronde vormen en een natuurlijke stapelmuur ontstaat een romantische sfeer.

Meer sfeer met ronde stapelmuur en zitrand

Na de bouw van de overdekte tuinkamer klopte de indeling van de tuin niet meer. Het oorspronkelijke ontwerp had alleen maar rechte lijnen, maar de bewoners wilden nu graag meer ronde vormen, die wel moesten passen bij de rechte overkapping en het bestaande terras. Ook de beplanting was toe aan renovatie, want sommige soorten waren verdwenen en andere hadden geen mooie vorm meer.

Het ontwerp

In dit ontwerp is van gebroken stoeptegels een verhoogde border gemaakt die langs de rand van de tuin slingert. De stoeptegels zijn gehalveerd, met de ruwe kant naar voren gestapeld en verlijmd. In de openingen groeien muurplantjes. Een leuk detail is de geïntegreerde verlichting.

Bij het terras is op de stapelmuur een hardhouten zitrand gemaakt. Dit terras is niet zo groot, en op deze manier kun je er toch met vier mensen zitten. Een fijne plek om in de laatste avondzon te kunnen eten. Of om een vuurkorf  of barbecue te plaatsen, zoals te zien is op de foto’s. Bij feestjes kan het bezoek de hele muur langs het gazon gebruiken voor extra zitruimte.

De rechte paden zijn vervangen door een slingerend klinkerpad. Het oorspronkelijk rechte strakke tuinontwerp is zo omgetoverd tot een gezellige romantische tuin.

De planten

Voor en naast de overkapping zijn extra borders gemaakt, wat dit heerlijke plekje nog knusser maakt. Je zit meer tussen de planten. De planten die tegen de schutting staan, staan een groot deel van de dag in de schaduw. Daar zie je klimhortensia en Skimmia. Verder naar de rand komt meer zon. Daar staan planten voor de halfschaduw, zoals Salvia en een lage duizendknoop. In de stapelmuur groeien rotsplantjes: steenbreekvaren en huislook.