M

Menu

Schaduwtuin

Een gigantische sering en de grote bomen rondom de tuin zorgen ervoor dat de tuin meestal in de schaduw ligt. Over het schelpenpad kun je een rondje lopen. 

Gelukkig zijn er genoeg planten die goed in de schaduw groeien.

Schaduwtuin met bosplanten onder grote bomen

Een mooie gigantische sering is de blikvanger in deze tuin, die samen met de grote bomen rondom ervoor zorgt dat de tuin meestal in de schaduw ligt. Vaak vinden mensen het lastig om geschikte beplanting te vinden voor een schaduwtuin. Planten die van veel zon houden, zoals lavendel, zullen hier slecht groeien. Het goede nieuws is, dat er ook voldoende planten bestaan die juist graag in de schaduw staan.
In een schaduwtuin passen mooie bladplanten en een natuurlijk ogende beplanting in bossfeer. Veel schaduwplanten bloeien in het voorjaar, als er nog geen bladeren aan de bomen zitten en er nog zon op de grond kan komen.

Het ontwerp

Kenmerken van deze tuin zijn het terras en pad van gebroken schelpen, de centrale border met varens en vingerhoedskruid, en de schaduwminnende bosplanten. Je kunt over het schelpenpad een rondje door de tuin lopen. Zo’n pad van halfverharding oogt vriendelijker en informeler dan bestrating.
Een schaduwtuin hoeft niet saai te zijn: er zijn behalve bloeiende planten ook veel planten met bessen en fraai blad.

Is dit wat je zoekt?