M

Menu

Sfeervolle natuurtuin

In deze sfeervolle tuin zit je altijd tussen het groen. Het ovale hoofdterras ligt – iets verdiept – in het midden van de tuin. Een ontwerp met organische vormen en weelderige beplanting.

De pergola van kastanjehout heeft van nature een grillige vorm.

Prettige en kundige manier van samenwerken met VICAS tuinontwerpen.
Gonda luistert heel goed wat je wilt, en verwerkt dat in haar ontwerp. Daar komt dan een heel compleet tuinontwerp met tekening, plantenlijst, wanneer e.e.a. bloeit, voorbeeldfoto’s van planten en bedachte materialen en een onderhoudsplan.
– Peter Gruters –

Sfeervolle zitplekken in het groen

In deze sfeervolle tuin zit je altijd tussen de planten. Het ovale hoofdterras ligt centraal in het midden van de tuin. Het voelt toch heel beschut doordat het iets verdiept ligt. Het lage stapelmuurtje met houten zitrand is handig als extra zitruimte of om potten en accessoires op te zetten.

De blikvanger is de grillige pergola van kastanjehout boven het vlonderterras. De natuurlijke uitstraling en eenvoudige constructie passen bij de sfeer: natuurlijk en gezellig. Een druif zal een deel van de pergola gaan bedekken. Op dit terras geniet je van de laatste avondzon, en overdag zit je omsloten door de beplanting met doorkijkjes naar de rest van de tuin.

Hoewel de tuin niet heel groot is, is er nog plaats voor een derde terras: een grote bank van steigerhout tegen de achtergevel. Een fijne beschutte plek in het voorjaar, of in de schaduw van het zonnescherm in de zomer. Tussen dit terras en het centrale terras staat luchtige hoge plant Verbena bonariensis. Het transparante doorkijkje maakt de tuin ‘spannender’ dan wanneer hier lage planten zouden staan.

Beplanting het hele jaar mooi

De beplanting is zo gekozen, dat deze het hele jaar mooi is. In het voorjaar beginnen de bodembedekkers en de appelbloesem. Gedurende het zomerseizoen bloeien de vaste planten die allerlei vlinders en bijen lokken, de hortensia’s en de lavendel. In de herfst volgen pluimen van siergras, herfstanemomen en herfstkleuren, en in de winter zie je de groenblijvende soorten.

Voortuin met verhoogde bak

De ingang naar de voordeur is verplaatst naar de hoek. Zo kan de verhoogde plantenborder lekker groot zijn en zie je veel groen vanuit het huis. Naast het huis staat een motorberging die goed te bereiken is via de oprit. De bestrating naar de berging en de voordeur is van klinkers, halverwege de verhoogde border gaat het over in gemengd grijs grind. Je kunt om de border lopen, zodat alles goed bereikbaar is voor onderhoud. In een voortuin moet de beplanting ook het hele jaar mooi blijven. Bijvoorbeeld met een sierappel: bloesem, appeltjes en een luchtige takkenstructuur.

Is dit wat je zoekt?