M

Menu

Stadstuin met flexibel terras

Bij een achtertuin van iets meer dan 40 m² is het woekeren met de ruimte. Toch is het nog steeds mogelijk een complete tuin te maken. Kijk naar deze tuin met twee terrassen én groene borders én een waterelement.

Met verrijdbare plantenbakken kies je tussen twee knusse zithoeken of een groot terras.

Onze tuin is zo ontworpen dat we maximaal gebruik kunnen maken van de ruimte. Door de verrijdbare plantenbakken is de ruimte ook nog flexibel te gebruiken. De beplanting is zo gekozen dat er in elk seizoen iets in bloei staat. Daarnaast zijn er voldoende groene planten waardoor buiten het bloeiseizoen de tuin aantrekkelijk blijft. De tuin voelt knus en tegelijkertijd ruim. Er is een fijne balans tussen groen, steen en water. Door het nauwkeurige ontwerp heeft de hovenier de tuin probleemloos kunnen aanleggen.
– Arie en Wieni Kuiper –

Kleine tuin, maar alles zit erin!

Bij een achtertuin van iets meer dan 40 m² is het woekeren met de ruimte, maar het is nog steeds mogelijk een complete tuin te maken. Hier bewijst zich de meerwaarde van een tuinontwerp: De truc is het gebruik van drie grote verrijdbare plantenbakken met groenblijvende bamboe. Zo kun je kiezen voor een groot terras van zes meter breed of twee kleinere zithoeken, één met de eettafel en één met een vaste houten bank.

Leuke blikvangers zijn de waterval en het ‘zwevende’ bankje tussen twee blokken Taxus. De beperkte ruimte wordt optimaal benut door twee verhoogde borders, en er is zelfs nog ruimte voor een border met een kleine boom. De tuinverlichting zorgt ervoor dat de tuin ‘s avonds bij de woonkamer getrokken wordt.

Tussen de bamboe door ontstaan doorkijkjes. De zitplekken zijn knus en gezellig, terwijl de zichtlijnen de tuin groter doen lijken.

De voortuin

In de voortuin staan twee mini-appelboompjes in een verhoogde border. Groenblijvende Pieris en Helleborus zorgen voor een groene aanblik, ook in de winter. Je kunt rond de verhoogde border lopen, wat het onderhoud vergemakkelijkt. De afvalcontainers zijn weggewerkt achter een bamboescherm.