M

Menu

Strakke witte muurtjes

Een strakke moderne tuin met witte muurtjes. De smalle bank langs het terras is open aan de onderzijde. Daardoor voelt de tuin ruimer.

Een kleine tuin die door het strakke ontwerp groter lijkt.

Onze tuin is niet groot maar zeker iets leuks van te maken. Zelf had ik een hoop ideeën maar hoe pas je die toe in je eigen tuin? En hoe laat je je tuin groter lijken en kun je de ruimte optimaal gebruiken? Gonda heeft ons hier uitstekend bij geholpen! Ze heeft goed geluisterd naar mijn ideeën en deze in het ontwerp terug laten komen. Onze tuin lijkt daadwerkelijk groter. We hebben een grote gezellige zithoek gekregen. We zijn er erg blij mee.
– Peter en Mieke –

Rustige uitstraling met strakke vormen

Het is woekeren met de ruimte, in een kleine tuin. Twee terrassen, borders, gras, afvalcontainers en een breed pad naar de fietsenberging op een oppervlak van 42 m², dat is even puzzelen. Het resultaat is een strakke moderne tuin met een rustige uitstraling. Om de tuin ruimtelijk te laten ogen, is het bankje bij het grote terras open aan de onderkant, zodat je het gras er onderdoor ziet.

Een massief pad door het gras zou de tuin in tweeën delen, door de stapstenen blijft het gazon een geheel. Dit is wel lastiger te maaien, iets wat je vooraf moet beseffen.

Coulissen

Een bekend principe bij tuinontwerpen: coulissen. Dat wil zeggen dat je hogere elementen gebruikt waardoor je de tuin niet in één kaar kan overzien. Daardoor wordt de dieptewerking sterker, en de aanblik interessanter. In een kleine tuin als deze maak je geen hoge afscheidingen, maar het coulissenprincipe kun je toch toepassen. De twee lage taxushaagjes onderbreken de zichtlijn en accentueren de breedte.
Ook de open bank werkt op die manier: een kleine onderbreking van het open zicht geeft dieptewerking en laat zo de tuin groter lijken.

Tweede zitje

Op het vlonderterras rond de boom kun je even lekker “chillen”, op het hoofdterras met loungehoek is voldoende ruimte voor het hele gezin en bezoek. Het is fijn als je meer dan één zitplek hebt. Om te kunnen kiezen voor zon of schaduw, of als een gezinslid even apart wil zitten.

Planten in verhoogde bakken

In de borders en tegen de schuttingen is nog genoeg ruimte voor beplanting om de tuin een groene aanblik te geven. Het voordeel van verhoogde bakken is, dat de planten op ooghoogte komen. In een smalle strook passen alleen kleine planten, en dan zou de beplanting te laag blijven. De strakke witte muurtjes passen helemaal in de stijl van de bewoners. Ze hebben ze eigenhandig gemaakt.

Is dit wat je zoekt?