M

Menu

Strandsfeer

Houd jij ook zo van het strand? Deze tuin is helemaal in strandsfeer, en heeft zo iets heel eigens. Het is de combinatie van materialen en planten, de losse vormen, en de leuke accessoires. Bovendien is er ruimte voor een klein zwembad, waar precies een eenpersoons luchtbed in kan drijven.  

Waan je aan het strand in je eigen achtertuin

Ik wilde je laten weten hoeveel positieve reacties ik heb gekregen op mijn nieuwe tuin, na jouw ontwerp.

– Marianne –

Een tuin in strandsfeer

Voor een liefhebber van het strand: een tuin in strandsfeer. Een heel persoonlijke stijl in een gewone achtertuin.

Het ontwerp

Bij het huis is een terras met houten picknicktafel. Achterin de tuin is een loungeterras onder de overkapping. De bewoonster houdt veel van het strand, en wilde graag een sfeer van zee en strand. Er moest ruimte zijn voor een klein zwembad, om op zomerse dagen lekker in te kunnen dobberen. Het zwembad wordt half gecamoufleerd door een smalle hoge plantenbak met keukenkruiden.

De bestrating  is van verspringende rechthoekige tegels. Doordat overal dezelfde verharding ligt, lijkt de tuin ruimer. Het terras is op deze manier niet precies afgebakend en biedt ruimte voor extra bezoek.

De borders

In de borders staan de planten in een laag schelpen. Natuurlijk vanwege de strandsfeer, maar het heeft meer voordelen: het houdt uitdroging van de grond tegen en werkt onkruidwerend. Als er toch onkruid in groeit, is dat makkelijk uit te trekken.

Als associatie met helmgras staan er op verschillende plaatsen pollen vedergras (Stipa tenuissima). Andere toegepaste kustplanten: kruisdistel, Yucca en hoornbloem. Salvia, duizendblad en klimplanten zorgen voor kleur, bladplanten voor de structuur. Met een aantal groenblijvende soorten is de tuin in de winter ook nog aantrekkelijk.

Als de planten groter worden, zullen ze de border meer opvullen en langs de schutting nog meer privacy bieden. Daar staan pollen niet-woekerende bamboe die de inkijk vanaf de buren tegenhouden.

De accessoires

De details maken het af! De stevige meerpalen waar een hangmat aan kan hangen, de grote gele boei, en de grappige zeemeeuw op tafel.

Is dit wat je zoekt?