M

Menu

Strandsfeer

Houd jij ook zo van het strand? Deze tuin is helemaal in strandsfeer, en heeft zo iets heel eigens. Het is de combinatie van materialen en planten, de losse vormen, en de leuke accessoires. Bovendien is er ruimte voor een klein zwembad, waar precies een eenpersoons luchtbed in kan drijven.  

Waan je aan het strand in je eigen achtertuin

Ik wilde je laten weten hoeveel positieve reacties ik heb gekregen op mijn nieuwe tuin, na jouw ontwerp.

– Marianne –

Een tuin in strandsfeer

Voor een liefhebber van het strand: een tuin in strandsfeer. Een heel persoonlijke stijl in een gewone achtertuin.

Het ontwerp

Bij het huis is een terras met houten picknicktafel, achterin de tuin is een berging en overkapping. Onder de overkapping is een loungeterras. Bovenaan het wensenlijstje stond het zwembad, om op zomerse dagen lekker in te kunnen dobberen. Deze wordt half gecamoufleerd door een smalle hoge plantenbak met keukenkruiden en een border.

De bestrating  is van verspringende rechthoekige tegels. Doordat overal dezelfde verharding ligt, lijkt de tuin ruimer. Bovendien is er voldoende ruimte voor extra bezoek.

De borders

In de borders ligt een laag schelpen. Natuurlijk vanwege de strandsfeer, maar het heeft meer voordelen: het houdt uitdroging van de grond tegen, en werkt onkruidwerend. Als er toch onkruid in groeit, is dat makkelijk uit te trekken.

Als alternatief voor helmgras staan er op verschillende plaatsen pollen vedergras (Stipa tenuissima). Andere toegepaste kustplanten: kruisdistel, Yucca, en hoornbloem. Salvia, duizendblad en klimplanten zorgen voor kleur, bladplanten (deels groenblijvend) voor de structuur.

Als de planten groter worden, zullen ze de border meer opvullen en langs de schutting nog meer privacy bieden.

De accessoires

De details maken het af! De stevige meerpalen waar een hangmat aan kan hangen, de grote gele boei, en de grappige zeemeeuw op tafel. Want om de strandstijl te krijgen, moet het wel consequent toegepast worden.  

Is dit wat je zoekt?