M

Menu

Tuin aan het weiland

Deze tuin aan het weiland heeft een fors hoogteverschil. Dat is opgevangen in drie niveaus, verbonden door traptreden. Het hoofdterras ligt aan het water.

De pergola omlijst het uitzicht over de weilanden en geeft een beschut gevoel op het terras.

De tuin lijkt ineens veel groter!

– Eline –

Zitten in het groen met weids uitzicht

Een tuinontwerp voor een tuin aan het weiland. De zonnigste plek in deze tuin is aan de waterkant, daarom ligt hier het hoofdterras. Een pergola omlijst het uitzicht over de weilanden en geeft een beschut gevoel. De blauwe regen zal over enige tijd weelderig over de pergola hangen. Op de hardhouten vlonder langs de waterkant is ruimte voor potplanten, en de kinderen kunnen hier bij het water spelen. Met een lange plank kunnen ze zelfs de sloot oversteken om in het weiland te gaan spelen. Als er veel bezoek is, kunnen de vlonder en de zitranden rondom het terras gebruikt worden.
Het hoogteverschil tussen huis en waterkant is opgevangen door enkele traptreden en keerwanden. De tuin wordt zo verdeeld in vlakke niveaus, zodat de borders en het gazon makkelijk te onderhouden zijn. Op warme dagen kun je op de houten bank in de schaduw zitten of onder de oude fruitboom op het gras liggen.
De tuin heeft strakke rechte vormen, maar door het vele groen oogt hij heel gezellig.