M

Menu

Veel speelruimte

Veel speelruimte in deze ruime familietuin! Met een stoere pergola die van het loungeterras naar de speelhut loopt, en waar de grote schommel aan hangt. Het centrale grasveld verbindt alle delen met elkaar en leidt de aandacht af van de vele erfscheidingen. 

Een grote tuin met ruimte voor een schommel, speelhut en grasveld. 

Goed!
Gonda kon al snel een ontwerp aanleveren. Waren uiteindelijk ook echt blij met het ontwerp en heeft dus ons eigenlijk helemaal geen moeite gekost. Tuin biedt ieder jaargetijde wat anders en we kregen per plant informatie over onderhoud/snoeien. Kan Vicas zeker aanraden.

– Rico –

Speelruimte in ruime familietuin

Een tuin voor een jong gezin. Wat zit er in: een grasveld, een eetterras onder de overkapping, een loungeterras met grote pergola, moestuin, speelhut, schommel, zandbak en berging.
De tuin is omgeven door verschillende soorten muren, daken en schuttingen. Het grasveld met organische vorm verbindt het voorste met het achterste tuindeel, en leidt de aandacht af van de erfscheidingen. De volle borders camoufleren de onrustige achtergrond.
De bestrating is een combinatie van grijze terrastegels met rode gebakken klinkers.

Lekker spelen

De grote pergola loopt van het loungeterras door naar een verhoogde plantenbak en naar de speelhut. De pergola is stevig genoeg voor een grote schommel. De zandbak ligt verzonken in de bestrating, afsluitbaar met een deksel. Handig: het zand dat er naast valt, kun je makkelijk terugvegen.
Maar wat zei de dochter op de vraag wat het leukste was in de tuin? De bloemen!

Bloemen en planten

Het hele jaar staat er wel iets in bloei. De winterbloeiende sierkers, de sieruien in het voorjaar, Echinacea en vlinderstruik in de zomer, en anemonen in de herfst. Groenblijvende soorten zorgen ervoor dat er ook ’s winters nog voldoende structuur is. De klimplanten tegen de pergola moeten nog groeien, dat heeft nog wat tijd nodig.
Naast het terras staat een verhoogde moestuinbak, die gelijk de afscheiding vormt met de zandbak. In de zonnige strook naast het pad staat een mix van sierplanten en eetbare planten, zoals de druif, aardbei en kruiden.

Is dit wat je zoekt?