M

Menu

Zonnige daktuin

Een daktuin boven een parkeergarage. Dat betekent: geen normale tuingrond, weinig plantdiepte, en meer last van droogte en wind. Een ontwerp met vrolijke zonnige kleuren en moderne strakke vormen.  

Cortenstaal en oranje accenten: een vrolijke combinatie.

De tuin is aangelegd! Vorige week hebben ze nog wat details afgewerkt en dan is het nu genieten! We zijn er erg blij mee.

– Marlene –

Een vrolijke zonnige tuin

Wat leuk als iemand kleur durft te gebruiken. De eigenaar van deze tuin houdt van oranje en blauw. Deze kleuren zie je terug in de materialen (Cortenstaal), tuinkussens en de bloeikleuren.

Het ontwerp

In het centrum van de tuin staat een dak-amberboom in een grote plantenbak. Het pad loopt hier omheen, zodat de zichtlijn van voor naar achteren onderbroken wordt. Aan weerszijden van het pad liggen de plantenborders met een mix van vaste planten, bollen en kleine heesters. Het terras bij het huis is onveranderd gebleven. Het achterste terras krijgt ’s ochtends de eerste zon. Er staat een waterelement in de rechterborder, ook goed zichtbaar vanuit het huis.
Door de plantenbakken onder de overkapping te verschuiven, kun je hier op warme dagen lekker in de schaduw zitten.

De planten

In de borders staan onder andere lavendel, oranje duizendblad, blauwe Campanula, oranje zonneroosje en witte sieruien. In een daktuin is geen grondwater. Bij de plantenkeuze is daarom gekeken of ze bestand zijn tegen droogte. Het beregeningssysteem biedt nog extra gemak. De planten staan in een speciaal substraat, de boom en de grotere heester staan in een hoge plantenbak.

 

Is dit wat je zoekt?