M

Menu

Onderhoudsarme tuin

Een tuin met makkelijk onderhoud en toch mooi groen. Met een royale overkapping en drie terrassen: je kunt op elk moment van de dag kiezen voor een fijne plek om te zitten. De doorkijkjes aan de waterkant zorgen voor voldoende privacy, terwijl je ook het uitzicht houdt.

Met sfeerverlichting en overkapping

Wij zijn er erg happy mee!

– Remco –

Het ontwerp

De tuin heeft een hoogteverschil tussen het huis en de waterkant. De grote verhoogde bak van Cortenstaal loopt door naar het lagere niveau. De nieuwe overkapping met berging is op maat gemaakt en loopt ook over twee niveaus. Het zwart gebeitste hout van de overkapping en de schutting vormt een rustige achtergrond.

Er zijn drie terrassen, met voldoende ruimte voor eten, loungen en zonnen. In de zon, in de schaduw, onder de overkapping, op elk moment kun je kiezen voor je favoriete plek.

Cortenstaal krijgt een roestlaagje dat beschermt tegen verder doorroesten. Het heeft geen onderhoud nodig, de regen spoelt het schoon. De bestrating is een combinatie van keramische tegels en gebakken klinkers. De vlonder is van ongeprofileerde hardhouten planken.

De sfeerverlichting bestaat uit strijklicht langs de achterwand van de overkapping, lage paalarmaturen langs het pad, en een grondspot onder de boom.

Privacy

De achterkant grenst aan het water en een groenstrook, maar ook aan de openbare weg. Om zowel het uitzicht als voldoende privacy te hebben, zijn er smalle doorkijkjes.: tussen de grote bakken met bamboe door, en door de beweegbare lamellen onder de overkapping.

De planten

De boom is een Ginkgo biloba ‘Horizontalis’. Deze groeit heel langzaam uit tot een parasolvorm. De bamboes zijn groenblijvend, zodat ook ’s winters de tuin nog aantrekkelijk blijft.

De borderplanten zijn makkelijke sterke soorten die lang bloeien en waar je weinig aan hoeft te doen. Voor de bedekking van de schutting is gekozen voor vakken met een klimplant. Deze kardinaalsmuts blijft groen en groeit veel rustiger dan de bekendere klimop.

Bij het huis is een kleine moestuin met een mini-appelboom en keukenkruiden.

 

Is dit wat je zoekt?